No caiguis en l’alarmisme!

a Ciència/Opinem

El Coronavirus és un virus d’una família que normalment atacava a animals però que ha mutat i ha començat a atacar a humans

El brot es va originar el desembre del 2019 a Wuhan, Xina. Una ciutat amb més d’onze milions de persones. Es va descobrir com una simple malaltia semblant a la grip comú, es va anomenar provisionalment 2019-nCoV.

Els seus símptomes inicials eren semblants als de la grip o un refredat comú: tos, mocs, dolor de coll… fins que els afectats van començar a patir febre i problemes respiratoris i un 20% dels infectats van patir infeccions pulmonars.

En aquell moment, les autoritats van declarar-la una nova malaltia. Dos dies després es va produir la primera mort. Aquest virus es transmet per l’aire, gotes de tos i esternuts.

Els experts creuen que el patogen prové d’un mercat de mamífers a Wuhan, Xina. Creuen que els animals van ser els transmissors a nosaltres. Es diu Coronavirus perquè el nucli és una esfera que està envoltat per petites esferes i sembla una espècie de corona.

El virus no es pot multiplicar sol. Necessita al nostre organisme per poder-se duplicar.

El Coronavirus ja suma més de 20.438 infectats a la Xina, 2484 dels quals són greus i 632 ja se’ls hi ha donat l’alta. Però, malauradament, segons les dades actualitzades, ja han mort més de mil persones. Per sort ja s’està buscant la cura. 

Però els estudis diuen que no ens hem de preocupar tant, no hem de caure en l’alarmisme. La taxa de mortalitat és 3,1% i ,a més, totes les morts s’han donat en gent amb problemes previs o gent de risc.

El millor que podem fer per prevenir-ho és rentar-nos bé les mans freqüentment, no apropar-nos gaire a persones possibles de transmissió, quan tossim posar-nos el braç i no anar a llocs de perill si no és una emergència.

Escrit per: Nerea Felip, Adrià Puigventós i Abril Peran

Hola, em dic Adrià. Sóc estudiant de l’Institut Les Cinc Sénies de Mataró. Tinc dos germans petits. Al meu temps lliure m’agrada mirar sèries i divertir-me amb els amics i la família. Vaig a anglès i a teatre com a extraescolar, i m’agradaria aprendre molts més idiomes i recórrer el món.

Hi. I’m Adrià. I’m an student of INS Les cinc Sénies. I’ve two little brothers. In my free time I like watching series and having fun with my friends and family. I go to English and Drama. I’d like to learn more languages and travel around the world.

Hola, me llamo Adrià. Soy estudiante del instituto Les Cinc Sénies de Mataró. Tengo dos hermanos pequeños. En mi tiempo libre me gusta ver series y divertirme con los amigos y la familia. Voy a inglés y teatro como extraescolar, y me gustaría aprender más idiomas y recorrer el mundo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*