Què significa el colom de la Pau?

a Ciència/Tema del mes

La identificació del colom com a símbol de la pau té ja els seus antecedents a la Grècia clàssica, on aquesta au es relacionava amb l’harmonia i amb l’amor, com ho evidencien els coloms sagrats que es mantenien en diferents temples dedicats a Afrodita. Més tard, diferents autors romans associaren per primer cop clarament la pau amb aquest animal, en contraposició a altres aus com el falcó, l’àliga o el corb, tot i que en aquesta cultura se solia representar més habitualment mitjançant una branca d’olivera.

El colom de la pau és un emblema que representa la pau amb un colom i una branqueta d’olivera al bec. Té les seves arrels en la cultura de la conca mediterrània, tant en les tradicions jueva, cristiana i islàmica com en la cultura grecoromana. La sola branca d’olivera, com a símbol de la victòria i de la pau que li succeeix, es retroba com motiu al·legòric i continua sent utilitzat en les arts i al logotip de certes organitzacions.

Fet per: Joana Calsapeu i Abril Peran

Català: Hola, em dic Abril Peran Garcia i tinc 12 anys. Visc a Mataró . Faig 1r de la ESO al institut Cinc Senies. Una de les coses que més m'agrada es mira pelis i series o escoltar música. M'agrada majoritariament el bàsquet però en general m'agraden tots el esports. De gran no se encara que vull ser però m'agradaria viatjar i dedicar-me a algo que m'agradi molt i serveixi per algo.

Castellà: Hola me llamo Abril Peran Garcia y tengo 12 años. Vivo en Mataró .Hago 1ro de ESO en el instituto Les Cinc Sénies. Una de las cosas que más me gusta es mirar pelis y series o escuchar música. Me gusta mayoritariamente el baloncesto pero en general me gustan todos los deportes. De mayor no se que quiero ser pero me gustaría viajar y dedicarme a algo que me guste mucho y sirva para algo.

Anglès: Hello my name is Abril Peran Garcia i am 12 years old. I live in Mataró my I am at 1r ESO at Les Cinc Sénies Institute and I love sports, miusic and films.I don't know what I want to be when I grow up.