Les Cinc Sénies participa a l’OpenCohesion School

a Actualitat/Vida

És un dels 6 centres escollits per fer el programa pilot

El programa OpenCohesion School (ASOC), en el qual Les Cinc Sénies hi participa, consisteix en què equips d’estudiants de secundària avaluïn un projecte finançat per fons europeus que sigui proper a la seva realitat: un cas pràctic d’avaluació de polítiques públiques a partir de dades obertes.

ASOC va néixer a Itàlia el 2013 i durant aquest curs escolar 2019-2020, amb el suport de la DG Regio de la Comissió Europea, es posa en marxa el pla pilot d’ASOC per estendre l’experiència a Bulgària, Croàcia, Grècia, Portugal i Catalunya.

Des del centre hi participen la classe de socials en francès de 3r d’ESO. Dins d’aquesta classe s’han dividit en 6 grups diferents, els quals cada grup té un càrrec diferent. Entre tots han mirat tots el projectes que estan previstos arreu de Catalunya i han triat el projecte Transformem Mataró.

Des del moment en què escullen el projecte han començat a buscar dades utilitzant la web de la generalitat de dades obertes, per elaborar un informe cada setmana. També han començat a arrencar i a escampar-se per les xarxes socials, els quals es poden trobar a Instagram i a Twitter per seguir el seu desenvolupament.

Em dic Helena Lluch Barragan, tinc 14 anys i estudio 3r d'ESO a l'institut Les Cinc Sènies de Mataró. En el meu temps lliure ballo, llegeixo o quedo amb els meus amics. També m'agrada escoltar tot tipus de música i mirar noves series. He viatjat per molts llocs i en el futur m'agradaria viatjar a Àsia.

Me llamo Helena Lluch Barragan, tengo 14 años y estudio 3o de ESO en el instituto las cinc senies de Mataró. En mi tiempo libre bailo, leo o quedo con mis amigos. También me gusta escuchar todo tipo de música y mirar nuevas series. He viajado por muchos lugares y en el futuro me gustaría viajar a Asia.

My name is Helena Lluch Barragan, I am 14 years old and I study 3rd of Eso at High School Les Cinc Sènies. In my free time I dance, I read or meet with my friends. I also like listening to all kinds of music and watching new series. I have traveled for many places and in the future I would like to travel to Asia.