La EPA ajuda o deprimeix?

A l'institut les Cinc Sénies tenim un mètode d'estudi bastant peculiar en comparació amb altres instituts: utilitzem una tècnica anomenada EPA

/
101 views

La EPA és un espai personal d’aprenentatge que ajuda als estudiants a estudiar pels exàmens finals de cada trimestre i l’examen de final de curs, però també els terroritza veure-la, ja que és un treball que impressiona per la seva durada i importància. Però no passa res, en aquest article us explicarem què és, com funciona i com poder fer-la.

La EPA consta d’una sèrie d’objectius i tasques que són les que surten a l’examen. Cada tasca té un objectiu. Els objectius són el que hem de saber un cop entesa/llegida la tasca. Normalment les tasques són fulles i treballs fets a classe que són importants a l’hora d’estudiar.

Quan els  professors ens donen la EPA, a part ens donen un DOC. Un DOC és una espècie de taula on et surten totes les tasques i objectius que s’hauran d’incloure a la EPA. 

-Quant de temps tenim? 

Normalment els professors ens donen el DOC un mes abans, però comences a localitzar les tasques 2 o 3 setmanes abans.

-Com s’ha de fer la EPA? 

En cada tasca hi haurà d’haver l’objectiu, la tasca, i una imatge d’aquella tasca. Així serà més fàcil a l’ hora d’estudiar. Els objectius s’han d’escriure en color blau i emmarcat amb negre i les tasques en blau.  

Per acabar aquest article cal dir que la EPA és una eina que realment ajuda a l’hora d’estudiar i fomenta el treball en equip, ja que en passar-nos tasques entre els alumnes ens ajudem entre nosaltres. Això no impedeix que sigui un treball que genera molt d’estrès. 

Per això els professors no ens haurien de donar el DOC fins que no tinguéssim totes les tasques, així a l’hora de llegir el DOC ho entendríem millor. 

close

El més recent

L’ús de la mascareta

L’ús de la mascareta és necessària, actualment, per oferir-nos seguretat en la situació en la qual