Últimes notícies del 8 de març 2021

Aquest és un llistat de diverses notícies que agrupa les novetats d'aquest dia tan especial

34 views

Pastor (PP) demana solucions per a les dones i no “discursos bonics”

La vicesecretària de Política Social del PP, Ana Pastor, ha reclamat aquest dilluns al Govern buscar solucions per als problemes de les dones i no dedicar-se a les “baralles” internes dins el mateix Executiu o als discursos “bonics”. Després de recalcar que ella “sempre” ha estat feminista, ha avisat que “la patent del feminisme no la té ningú”.

Les dones en política hem de demostrar que no tenim discursos buits, que no ens dediquem a dir ‘feminisme, feminisme’. La patent del feminisme no la té ningú

Declaracions d’Ana Pastor en una entrevista a RNE.

Espanya celebra el 8M marcat per les prohibicions a Madrid, l’absència de grans manifestacions i les mesures covid

El Dia Internacional de la Dona estarà marcat, aquest 2021, per la prohibició de les reivindicacions a Madrid, mentre que a la resta d’Espanya se celebrarà amb absència de grans mobilitzacions, com en anys anteriors, que han estat substituïdes per concentracions al carrer amb restriccions d’aforament o protocols de seguretat contra el coronavirus.

Gairebé el 80% de personal sanitari a la UE són dones

Les dones són majoria a la primera línia contra la covid-19 a la Unió Europea (UE) al representar un 78% del total del personal sanitari, segons dades publicades aquest dilluns per Eurostat. Al final del tercer trimestre del 2020, Letònia era el país que més dones ocupades tenia dins el sector sanitari, seguit per Lituània, ambdós rondaven el 90% del total. A la cua estaven Grècia, Xipre i Itàlia amb xifres prop del 60%. Per altra banda, Espanya va registrar dades similars a la mitjana de la Unió Europea pel que fa a nombre de dones contractades en el sector sanitari.

Una llei a França perquè hi hagi més dones dirigint empreses

Els diputats del partit del president francès, Emmanuel Macron, van presentar aquest dilluns una proposició de llei que fixa objectius de quotes mínimes de dones en els llocs de més responsabilitat de les grans empreses. La iniciativa, encapçalada per la presidenta de la delegació dels Drets de les Dones a l’Assemblea Nacional, Casa-Pierre Rixain, estableix en primer lloc una obligació de transparència per a les companyies de més de 1.000 empleats, que haurien de publicar cada any el nombre d’homes i dones que ocupen el 10% dels càrrecs en la cúspide de l’organigrama.

Sánchez es compromet amb la lluita feminista

El president de Govern, Pedro Sánchez, al tancament de l’acte institucional organitzat pel Govern amb motiu del 8-M, ha reconegut que la pandèmia ha “aprofundit” la bretxa de gènere, però s’ha compromès amb “la lluita feminista” i llançat un missatge “decisiu”: “protegir el conquistat i avançar”. “No hi ha un altre futur que el de la igualtat entre homes i dones”, ha manifestat.

close

El més recent

L’ús de la mascareta

L’ús de la mascareta és necessària, actualment, per oferir-nos seguretat en la situació en la qual