Futur acadèmic dels alumnes de Les Cinc Sénies

21 views

Hem fet una entrevista als alumnes de Les Cinc Sénies per preguntar-los sobre el seu futur acadèmic. N’hem triat 2 de cada curs (1r, 2n, 3r i 4t) per veure si les seves respostes variaven segons l’edat.

A continuació tenim les respostes de cada alumne:

1r ESO

Pau, 12 anys

En el cas d’en Pau, té molt clar que vol seguir estudiant en acabar l’ESO, però el que no té tant clar és què vol estudiar. Pensa que a mesura que es faci gran ho tindrà més clar. Una de les opcions que tenia era ser actor, però va canviar el seu punt de vista en veure que el món del cinema és molt complicat i no té gaire sortida, així que la idea del món del cinema no la té molt clara. Li preocupa no ser prou bo o no dedicar-s’hi el temps suficient i no aconseguir ser el que vol. De petit volia ser cantant, però va tenir problemes de veu (nòduls), que van fer que canviés d’opinió.

Marwo, 12 anys

La Marwo té clar que després de l’ESO vol seguir estudiant, però no sap què estudiar ni a què es vol dedicar. Pensa que a mesura que passi el temps anirà descobrint el que li agrada, però li preocupa arribar a 4t d’ESO i, al no tenir clar el que vol estudiar, escollir malament o estudiar alguna cosa que no vol fer. Una de les idees que tenia quan era petita era ser policia o ser psicòloga, però es va tirar enrere en veure que ser psicòloga era un treball molt dur.

2n ESO

Nihad, 13 anys

En el cas de la Nihad sap que després de l’ESO vol estudiar Medicina, sap quins batxillerats ha de fer i a quina universitat ha d’anar per arribar a treballar de cirurgiana d’òrgans. Des de petita li ha interessat el món de la medicina i els òrgans humans, per això quan va descobrir el trasplantament d’òrgans es va decantar per aquest treball. Tot i que té un pla B: en el cas de que no pugui arribar a treballar de cirurgiana d’òrgans, serà infermera.

Narcís, 13 anys

En Narcís vol seguir estudiant després de l’ESO, li agradaria ser programador de videojocs, ja que li agrada molt el món digital. Pel que ha sentit dir d’aquesta feina, sap quin batxillerat haurà d’escollir per treballar de programador de videojocs. I, per molt que li costi o sigui molt complicat, sap que ho aconseguirà. Tot i que també té un pla B: si no aconsegueix fer el batxillerat que vol, estudiarà pel seu compte.

3r ESO

Iman, 14 anys

La Iman vol seguir estudiant després d’acabar l’ESO, però no té del tot clar què vol estudiar. Tot i que la seva idea és, de moment, investigar i indagar sobre totes les opcions que té i escollir la que més s’ajusti a les seves expectatives. Una de les idees que tenia era estudiar periodisme però es va tirar enrere al veure que era molt difícil entrar a una empresa gran i no tindria gaires sortides. Li fa por escollir malament el batxillerat i perdre el temps. De petita volia ser advocada però en veure que segurament hauria de defensar al culpable o podria fracassar, es va tirar enrere.

Arnau, 14 anys

Després de l’ESO vol seguir estudiant, sap quin batxillerat vol fer: el social. Sempre ha tingut clar que vol ser bomber, ja que és la feina que més l’afavoreix i s’ajusta a la vida que vol portar en un futur. Sempre ha volgut ser bomber, menys quan era petit, que volia ser futbolista. Una altra de les opcions que té és ser fisioterapeuta. Tot i que el seu pla segueix sent ser bomber perquè treballes poc i cobres bé.

4t ESO

Alexandra: 15 anys

Després de l’ESO vol seguir estudiant, vol estudiar psicologia, concretament un cicle d’atenció a persones amb dificultats acadèmiques. Abans volia estudiar criminologia però en veure que era molt difícil es va tirar enrere. No té un pla B encara. Creu que te traça per a escoltar i vol aprendre sobre la ment humana i poder ajudar a la gent.

Salman, 15 anys

No vol seguir estudiant després de l’ESO. I tampoc vol treballar.

close

El més recent

L’ús de la mascareta

L’ús de la mascareta és necessària, actualment, per oferir-nos seguretat en la situació en la qual