Àlex Rodergas, cap d’estudis: “L’any que ve hi haurà primer de batxillerat a l’Institut Les Cinc Sénies”

Hi ha planejada alguna sortida durant el curs?

Precisament és una cosa que ara estem mirant. Sí que hi ha sortides planejades, el problema que tenim és que hi ha la incertesa que no sabem si es faran, si es podran fer, i si es poden fer, en quines condicions. Sí que la nostra voluntat és que es pugui fer una sortida lúdica.

I un altre problema que ens trobem és que ara estem en una situació de pandèmia en què hi ha unes condiciones concretes, però clar, hem de planificar la sortida abans. Llavors quan arribem en aquell punt, no sabem com estarà la situació. És una situació molt difícil d’organitzar. L’altra cosa és que les famílies estiguessin d’acord en fer aquestes sortides.

Us està costant dur a terme les normatives del coronavirus?

Hi ha una part que sí, i una altra que no, perquè en general tot l’alumnat i les famílies estan col·laborant molt, sobretot en alguns moments puntuals, (en el pati per exemple). És evident que a nivell organitzatiu no és un curs normal, i hem de dedicar molta energia, però també comptem a la vegada de fer classes presencials, i de vegades, de tant en tant, haver de confinar algun grup.

Està previst obrir Batxillerat o cicles pròximament? Si és així, de quins tipus?

Cicles segur que no, però l’any que ve hi haurà primer de batxillerat, i els batxillerats que hi haurà, en principi, seran els quatre: tecnològic, social, científic i humanístic, i el que estem és acabant de definir les optatives que hi haurà.

I cap allà, no sé si és a l’abril o al maig, hi haurà les portes obertes de Batxillerat, i en aquelles portes obertes hi haurà unes sessions on s’explicarà com seran els nostres Batxillerats.

Per quan està previst tenir l’institut construït?

Aquesta pregunta sí que no us la puc respondre ara. Fa més o menys un any que vam començar el procés participatiu, en aquell procés tothom va col·laborar; famílies, alumnes, professorat…. i van opinar sobre quines coses volen pel nou edifici. En principi això és un procés que ja es va tancar, es va presentar el març de l’any passat i ara en principi el procés per construir va seguint els seus tràmits, però els primers tràmits són una mica més burocràtics. El pressupost ja està aprovat, però el que no ens han donat és una data de finalització.

Està previst millorar el pati amb algun complement?

En el pati s’han fet diverses coses aquest any, la primera cosa que s’ha fet és l’ampliació del pati, la segona ha estat canviar una part de la tanca, i la tercera posar pales i rodes: les rodes les va portar un professor, i els palés els va portar L’AFA amb dos camions. També s’han portat pilotes, cordes, i ara es volen afegir més coses que es triaran a les tutories. No sé si també heu vist que hi ha un hort de 3r d’ESO, que fan un grupet de 3r de l’aula oberta. Ja han començat a collir verdures. 

Hem parlat amb l’AFA per continuar fent més coses i amb l’ampliació del pati tenim ombra, tenim els dos arbres.

En algun futur incloureu les agendes en el material?

Aquest any el que s’ha fet, a partir de gener, és posar una agenda de paper pels de 1r d’ESO, i de moment no està previst posar-ne en els altres cursos. Si ho valorem positivament o creiem que pot ser necessari, doncs ho posarem també a altres cursos.

Àlex Rodergas – Cap d’estudis de l’institut Les Cinc Sénies

Fet per: Leire Tejero, Caleb Pous, Rut Fernández i Lèia Maqueda

close

El més recent

L’ús de la mascareta

L’ús de la mascareta és necessària, actualment, per oferir-nos seguretat en la situació en la qual